Kategorie
 Newsletter
 Dopravu zajišťuje
DPD
PPL
WEDO
TopTrans
Svíčkový knot splétaný, 100% bavlna. Určený do svíček o různém průměru. Pod obrázky si můžete vybrat požadovanou šířku knotu. Knoty z Výzkumného ústavu včelařského v Dole.

Knoty pro svíčky

Svíčkový knot splétaný, 100% bavlna. Určený do svíček o různém průměru a podle toho i různé délky. Pod obrázky si můžete vybrat požadovanou šířku knotu. Čím širší knot tím kratší. Knoty z Výzkumného ústavu včelařského v Dole.

Výroba svíček z včelího vosku (mezistěn)
Včelí plásty (včelařské mezistěny) se před stáčením musí mírně zahřát. V létě stačí na slunci, v zimě na mírně rozehřátém topení, nebo například fénem. Správná teplota mezistěn je taková, při které se vosk už neláme, ale ještě netaví. Po té z plástů vyřízněte obdélník či lichoběžník, vložte knot, který důkladně zamáčkněte do okraje a začněte smotávat svíčku. Podle tvaru lichoběžníku budete mít rozdílnou tloušťku a výšku svíček.

Pomalu smotejte plát vosku tak,aby jednotlivé vrstvy dobře přiléhaly jedna ke druhé.Při prvních pár otočkách může plát trochu praskat.

Sílu knotu volíme dle konečné tloušťky svíčky, je-li knot příliš tenký, svíčka špatně hoří.

Točené svíčky z včelího vosku si můžeme koupit, nebo samy vyrobit. Můžete je vyrábět i s úplně malými dětmi, protože se při jejich výrobě nepracuje s ničím horkým.

Použijeme voskové mezistěny z 100 % včelího vosku. Knoty zakoupíte podle předpokládané síly svíčky. Chceme-li mít jistotu, že knot bude opravdu bez problémů hořet, můžeme jej dopředu potáhnout voskem.

A) knot pro svíčky tloušťky 1cm, 7,7m
B) knot pro svíčky tloušťky 1-2cm, 7,2m
C) knot pro svíčky tloušťky 2-4cm, 6,7m
D) knot pro svíčky tloušťky 3-5cm, 6,3m
E )knot pro svíčky tloušťky 4-6cm, 4,8m
F )knot pro svíčky tloušťky 5-7cm, 4,4m


Pod obrázky si vyberte typ knotu, podle předpokládané tloušťky svíčky.

(we reserve the right to change the description and specifications without prior notice)
 Doporučte nás
  • Share the positive experience of our cooperation and recommend us to your friends and acquaintances: