Kategorie
 Newsletter
 Dopravu zajišťuje
DPD
PPL
WEDO
TopTrans
Menší tavidlo - vařák na vosk nerez + 1 x vyvíječ páry. Pařák je určen k snadnému a rychlému vytavení vosku z rámků nebo ze souší ...

Vařák na vosk nerezový s 1 vyvíječem

Menší tavidlo - vařák na vosk nerez + 1 x vyvíječ páry. Pařák je určen k snadnému a rychlému vytavení vosku z rámků nebo ze souší použitím vodní páry, kterou vytváří jeden parní vyvíječ, který je součástí vařiče. Parní nerezové tavidlo na vosk se skládá z nerezové nádoby a síta na rámky nebo souše.

Výborné nerezové tavidlo s jedním vyvíječem nabízí vysokou efektivitu a úsporu energií a peněz.

Pařák na vosk je určen k těžbě vosku buď přímo ze starých voskových rámečků nebo ze samotných vyřezaných souší pomocí páry. Pára ohřeje vosk a košilky se sesunou ke dnu, kde je síto. Do vařáku se dá vkládat i staré vyřezané voští nebo trubčina v rozumném rozsahu k celým rámkům. Nelze do vařáku vložit velké množství vyřezaných rámků, nebo´t by došlo k velmi zdlouhavému vytavování. Vosk vytéká samovolně průběžně do vedle umístěné nádoby.

Návod na práci s nerezovým vařičem: Naplňte koš rámečky nebo v kombinaci s vyřezanou souší. Zařízení přikryjte víkem. Zapněte vyvíječ páry. Počkejte na vytvoření páry a vytečení vytaveného vosku. Po vytavení vosku vyjměte rámky, se zbytky košilek, škrabkou očistit koš od košilek a zbytků a vložit novou várku. Nakonec ještě za tepla vyčistěte koš včetně dírek případně i prostor pod košem od zbytků, které v něm zůstanou a připravit ho pro nové použití.

Toto tavidlo je ideální pro rychlé tavení celých rámků pomocí páry. Jako zdroj páry využívá generátor páry jež ústí do prostoru pod síto, čímž dochází k vynikajícímu vyvařování právě odspodu a postupně. Kapacita kolem 12 ks rámků 39x24, menších více. Velikost samozřejmě i pro Langstroth.

Rozměr: výška 57 cm, šířka 34 cm, délka 40 cm. Průměr otvorů v sítu 5 mm. Tloušťka plechu je 2mm. Vyráběno v Čechách, svařováno ručně.

(we reserve the right to change the description and specifications without prior notice)
 Doporučte nás
  • Share the positive experience of our cooperation and recommend us to your friends and acquaintances: