Kategorie
 Newsletter
 Dopravu zajišťuje
DPD
PPL
WEDO
TopTrans
Odpařovač na kyselinu šťavelovou jménem Varrox®. V Německu je povoleno jej používat jako odpařovač kyseliny šťavelové


VARROX® - odpařovač

Tento odpařovač slouží k odpařování libovolných těkavých látek. Pozor, tento odpařovač není v ČR povolen k léčení včel kyselinou mravenčí - používejte jej tedy pouze jako odpařovač volně prodejných těkavých látek dle svého uvážení. Jako odpařovač kyseliny mravenčí je povolen pouze v Německu, tedy jeho použití doporučujeme pouze našim německým zákazníkům.

Níže sepsaný popis je pro naše zákazníky včelařící v německu, jako odpařovač kyseliny mravenčí jej prosím používejte pouze na území německé republiky!

Odpařovač na kyselinu šťavelovou jménem Varrox®. Odpařovače na jehož konci se mění krystalky kyseliny, v páru. Stačí pouze připojit na autobaterii nebo jiný 12V zdroj. Páry kyseliny šťavelové prostupují úlem úl a následně je vše pokryto tenkou vrstvou krystalků kyseliny šťavelové. Malé krystalky jsou velice dobře snášeny včelami, ale mají smrtící účinek na Varroa roztoče.

Kyselina šťavelová je umístěna na konci zařízení jenž se vkládá česnem do úlu. Doba odparu je cca 2,5 minuty. Výparník zůstává v úlu pro další 2 minuty a poté se krátce ochladí ve vodě. Léčený úl se nechá zavřený dalších 10 minut. Kyselina šťavelová je žíravina. Používejte ochrannou masku, respirátor FFP3, odolné gumové rukavice dlouhými rukávy.

Použití je listopadu a prosinci. Včelstva musí být bez plodu a teplota od 4 °C. VARROX odpařovač dosahuje vysokou účinnost 96% pouze v bezplodových včelstvech. ýkon 150 W. Odpařovač je dodáván s odměrnou lžičkou. Pozor může vypálit skvrny na místech kde se dotkne úlu. Před použitím úl co nejlépe utěsněte.

V případě zasažení očí, okamžitě kyselinu vypláchněte vodou a stejně jako v případě požití okamžitě vyhledejte lékaře. Výrobce Andermatt BioV neručí za škody způsobené nesprávným používáním odpařovače.

Podložka pod balonové krmítko - nerez Podložka pod balonové krmítko - nerez Podložka pod balonové krmítko - nerez

(we reserve the right to change the description and specifications without prior notice)
 Doporučte nás
  • Share the positive experience of our cooperation and recommend us to your friends and acquaintances: