Vosk tvoří estery kyselin, volné kyseliny a uhlovodíky. Bod tání nastává při ± 65° C, vosk tuhne přibližně při 63 °C. 25-30 °C stačí na jeho tvárnost (letní teplota v úlu je 35° C). Kolem 0° C je nejen křehký, ale jeho povrch je navíc pokryt šedým povlakem ("voskový květ"), který po ohřátí zmizí (nejedná se o plíseň, ale o změnu struktury).
Včelí vosk dobře izoluje teplo, elektřinu a odpuzuje vodu. Při síle 4 mm jej lze ohnout přes hranu stolu aniž by se zlomil (oproti parafínové náhražce).
Včelí vosk slouží například k výrobě svíček. V kuchyni a potravinářství Maštění plechu při pečení E901 Tato značka na obalu od sladkostí znamená, že je v jejím složení včelí vosk. Slouží jako leštidlo (lentilky), na vymazávání forem či proti slepování bonbónů. Včelí vosk lze využít i lze k zdobení kraslic.
(we reserve the right to change the description and specifications without prior notice)
Share the current page
Doporučte nás
Share the positive experience of our cooperation and recommend us to your friends and acquaintances: