Kategorie
 Newsletter
 Dopravu zajišťuje
DPD
PPL
WEDO
TopTrans
7/10
 Nákupní košík
excl. VAT:0.00,- Kč
incl. VAT:0,- Kč
Kvalitní dolské hlubokoprokvášející kvasinky a živná sůl na výrobu 50 litrů medoviny.

Dolské hlubokoprokvášející kvasinky a živná sůl na výrobu 50 litrů medoviny

Dolské hlubokoprokvášející kvasinky a živná sůl na výrobu 50 litrů medoviny. Dolské hlubokoprokvášející kvasinky byly vyšlechtěny ve Výzkumném ústavu včelařském s.r.o. v Dole a mají vhodné vlastnosti k domácí samovýrobě medoviny s vyšším obsahem alkoholu. Kvasinky lze s úspěchem použít i k výrobě ovocného vína a k nápravě nedokvašené medoviny. Konzerva kvasinek má dlouhou životnost. Dolské kvasinky se nejlépe skladují při nižší teplotě (10 - 20 °C). Po otevření tuby je nutno obsah ihned použít k zákvasu podle návodu.

Jak připravíte dobrou medovinu? - návod

- nedostatečně rozkvašený zákvas – zákvas byl ponechán při nízké teplotě nebo po krátkou dobu a proto neobsahuje dostatek kvasinek
- přidání celé dávky živné soli do zákvasu místo do medového roztoku
- nedostatečná teplota při 1. kvašení nebo kolísavá teplota (např. umístění u topení)
- nedostatečné vaření medového roztoku s odstraňováním pěny

Pokud medovina přestala kvasit a je sladká (v případě, kdy při vaření nebyla hustota překročena nad 26 - 30 sacharometrických stupňů), doporučujeme medovinu přetočit s provzdušněním (stejně jako při 1. stáčení) nebo probublat vzduchem a nechat při teplotě 22 - 26 °C. Pokud je nízká koncentrace alkoholu (do 11 %), medovina se rozkvasí. Po ukončení kvašení přikročíme k 1. stáčení dle návodu. Při vaření menšího množství než 50 litrů spotřebujte všechny kvasinky, ale pouze část živné soli ( 0,3 g na 1 litr).

Dopřejte si kvalitní českou domácí medovinu díky Dolským hlubokoprokvášejícím kvasinkám a živné soli na výrobu 50 litrů medoviny.

(we reserve the right to change the description and specifications without prior notice)
 Doporučte nás
  • Share the positive experience of our cooperation and recommend us to your friends and acquaintances: