Kategorie
 Newsletter
 Dopravu zajišťuje
DPD
PPL
WEDO
TopTrans
Refraktometr Catania - D je vhodný k určení obsahu vody v medu. Měří icukernatost. Med musí být k měření čirý a tekutý.

Refraktometr Catania - D slouží k určení obsahu vody v medu, cukroměr...

Refraktometr je vhodný k učerní obsahu vody v medu. Měří cukernatost. Med k měření musí být čirý a tekutý. Refraktometr představuje optický přístroj, který pracuje na principu lomu světla. Je určený k rychlému zjištění koncentrace vodních roztoků. Můžete tak jednoduše zjistit obsah vody v medu. Přístroj je vybaven automatickou teplotní kompenzací, a proto nemusíte refraktometr při mírné změně teploty seřizovat.

°Bx-BRIX - % Mas Sasch - cukroměr - tato stupnice umožňuje odečítat váhová procenta koncentrace cukru ve vodě. Měří cuk a vodu v %. Rozsah stupnice Brix/ATC 58 - 92 %. Stupnice voda 12 - 26 % (1 dílek = 0,5°). Přesnost měření činí 0,1 %
Refraktometr - k měření obsahu vody v medu, cukroměr-1.

Na první pohled vypadají optické refraktometry stejně, ale jejich odlišnosti spočívají pouze v optické části. Každý typ má zabudovanou vlastní speciální stupnici, na níž se veličina přímo odečte, nebo ji musíte odvodit ze stupnice s fyzikálními jednotkami. Měření je jednoduché. Na zešikmený skleněný hranol kápnete několik kapek kapaliny, přiklopíte průsvitné víčko, aby se kapalina rozprostřela po hranolu. Pak namíříte hranol proti světlu a podíváte se do okuláru. Refraktometr využívají potravináři, ale i včelaři. Ve výsledné fázi se stanoví kvalita medu.
 

Refraktometr

Návod k použití refraktometru:
Refraktometr i med, který se měřit, by měl mít teplotu přibližně 20°C. Při použití přístroje musíte udržovat zařízení v horizontální poloze. Zvednete průhledné víko a med umístíte na skleněný hranol tak, aby byl celý pokrytý medem. Nesmíte zapomenout na promíchání nádoby s medem předtím, než vzorek odeberete. Hodnota tak nebude chybná. Při aplikaci medu nepoužívejte ostré předměty, jimiž byste mohli hranol poškodit či poškrábat. Následně sklopte víko a měřte hodnotu.

Měření hodnoty:
Držte refraktometr horizontálně proti světlu (lampa nebo světlo) a pootočte knoflíkem tak, abyste měli přehled na stupnici. Můžete tak lehce změřit hodnoty tam, kde přímka protíná stupnici mezi tmavou a světlou částí v zorném poli. Následně hranol očistěte, víko hranolu očistěte vlažnou vodou. Zbytky medu by mohly zařízení poškodit.

Nezapomeňte, že refraktometr je optický přístroj a musíte na něj být opatrní. Vyhýbejte se prudkým změnám, vlhkosti na skladovacím místě, agresivnímu prostředí, kde přístroj skladujete. Vyvarujte se pádu, jímž by mohl být refraktometr poškozen. Jednotky: prostřední stupnice: Brix %, pravá stupnice: voda %.

Výrobek od německého dodavatele včelařských potřeb HEINDRICH HOLTERMANN.

(we reserve the right to change the description and specifications without prior notice)
 Doporučte nás
  • Share the positive experience of our cooperation and recommend us to your friends and acquaintances: