Kategorie
 Newsletter
 Dopravu zajišťuje
DPD
PPL
WEDO
TopTrans
Sluneční nerezové tavidlo, polykarbonát. Sluneční tavidlo nejen pro víkendové včelaře. Sluneční tavidlo vám přináší čistší, kologičtější a levnější.

Sluneční nerezové tavidlo - polykarbonát

Sluneční tavidlo, polykarbonát, nerez. Sluneční tavidlo s polykarbonátem Vám ulehčí a usnadní práci s rámky a voštím které chcete vytavit. Tavidlo je určeno k snadnému zpracováním včelího vosku. Za slunečného dne jednoduše vyndáme tavidlo na slunné místo, natočíme ho směrem ke slunci a podložíme ho do mírného úhlu, aby vosk pěkně stékal do šuplíku. Vosk se obvykle začne rychle vytavovat. Pro použití tavidla by měli stačit venkovní teploty 20 až 30°C a za cca 15-20 minut se vosk začne tavit a za 25-35 minut je již převážná část z vosku ve vaničce.

Rozměry slunečního tavidla jsou 71 x 44,5 x 13 cm

Použití slunečního tavidla je velmi snadné, prostě tavidlo jen vyndáte za slunečného dne a slunné místo a podložíte ho aby vosk snadno stékal. Největší výhodou tavidla je tedy celkem bezpracné vytavení vosku z rámku, žádné mechanické porušení rámku, zachování stávajícího vydrátkování rámku, dezinfekce rámku, možnost tavení i vyřezaného voští nebo prostavěných plástů, rychlost a výkonnost tavení vosku. Z tavidla získáte opravdu čistý vosk, bez mechanických nečistot. Sluneční tavidlo se vyznačuje jednoduchou a rychlou obsluhou, levným provozem a ekologickým vytavováním.

Sluneční tavidlo můžete použít i ve větších včelařských provozech. I jediné tavidlo dokáže sezónu vytavit poměrně velký počet souší. Tavidlo je čistší, ekologičtější a levnější než vyvařování. Vytavený vosk je samozřejmě vynikající kvality a rámky jsou po vytavení čisté s nepoškozeným drátkováním. Tavidlo má i výhodu že nijak neovlivní vydrátkování. Rámky je nutno vybírat z tavidla za provozu a horké. Zbytky oklepeme a rámky dočistíme špachtlí. Včelařské rámky pokládejte přímo na tavicí plech. Za provozu s tavidlem pracujte raději v rukavicích. Teplota v tavidle totiž dosahuje i přes 100°C.

Tavidlo vás ušetří klasickému vyvařování rámků, což není snadná záležitost a musíte se připravit na přenos a skladování rámků u vařiče a úklid po vyvařování + další nepříjemnosti. Sluneční tavidlo pro začínající včelaře rozhodně doporučujeme, ulehčí a usnadní Vám to v mnohém práci s použitými rámky se starým voštím a se zpracováním včelího vosku. Včelí vosk se taví při teplotě +60 až +65ºC, přičemž dosažená teplota ve slunečním tavidle bývá v okolo cca 100ºC.

(we reserve the right to change the description and specifications without prior notice)
 Doporučte nás
  • Share the positive experience of our cooperation and recommend us to your friends and acquaintances: