Kategorie
 Newsletter
 Dopravu zajišťuje
DPD
PPL
WEDO
TopTrans
Rámkové krmítko pro včely 39x24 6,5 l

Rámková krmítka slouží k dodání potravy v období, kdy mají včelstva nedostatek potravy přirozené. Krmivo je přirozeně ohřáté na teplotu úlu. 

Krmítko má z vnitřní strany drážky, aby včely snadno vylezly nahoru. Ke krmítku dodáváme také perlinkovou fólii nebo můžete použít plovák (úlomky z divoké stavby, keramzit, korek, sláma ..).

Vhodné do úlu 39x24 (zabírá šířku 3 rámků), délka horní loučky 420 mm

Obsah: 6,5 litrů (při doporučeném poměru cukerného roztoku 3:2 použijete přesně 4 kg cukru)

Topí se vám v rámkovém krmítku včely, přestože je uvnitř plovák? Mohou to být pro vás důležité signály, že se v úlu něco děje: 

  1. Nacházíte se v období slídění, tj. mezisnůškovém nebo posnůškovém období, příp. předjaří, a včely postrádají dostatečné nektarové zdroje v přírodě. V tomto případě při zakrmení může dojít k bojům se slídícími včelami na krmítku. Při krmení je vždy nutné dbát na snížení vletového prostoru do úlu na minimum nutného.
  2. Pokud je v úlu dostatek včel, česno je zúžené na minimum, případně je otevřen pouze malý česnový uzávěr, pak se podívejte na plodové plásty - chyba totiž může být v matce. Jestliže se včely dostatečně nebrání průchodu slídilek do úlu a zachytávají je až na krmítku, znamená to, že nemají dostatečnou feromonovou motivaci k obraně. To je způsobeno slabou matkou nebo její absencí. 
  3. Pokud není slídění znatelné a přesto dochází k topení včelstev, může to znamenat, že jsou jsou úlové včely méně schopné, nedovyvinuté. Pak dochází k vyššímu topení. To může značit vyšší výskyt varroázy, která způsobuje, že se larvičky nesprávně vyvíjí a dělnice nejsou schopny zcela plnit svou funkci. 
(we reserve the right to change the description and specifications without prior notice)
 Doporučte nás
  • Share the positive experience of our cooperation and recommend us to your friends and acquaintances: