Kategorie
 Newsletter
 Dopravu zajišťuje
DPD
PPL
WEDO
TopTrans
Formidol je prověření preventivní léčivo, k použití i bez eterinárního předpisu. Formidol je biologicky neškodné léčivo k boji proti varroáze a Nosematóze. Formidol...

FORMIDOL 2 desky a. u. v.

Formidol je preventivní léčivo, jenž lze použít i bez veterinárního předpisu. Formidol přináší biologicky neškodné léčivo k boji proti Varroáze a Nosematóze. Formidol lze použít od jara do podzimu 3 x až 4 x ročně.

Kyselina mravenčí je známý zabiják roztočů. Varroáza je v současnostiu opravdu problém nejen našich včelařů. Kyselina mravenčí je však účinný zabiják roztočů a jiných škůdců včel (např. houba způsobující vápenatění plodu, nebo nosemózy). Kyselina mravenčí je to přírodní látka, která nezanechává rezidua a roztoči a mikroorganizmy se proti ní nedokážou bránit.

Náš výzkumný ústav včelařský vyvinul odparné desky Formidol (název od formic acid - kyselina mravenčí a Dol u Libčic n.Vlt.). Menší nevýhoda takových desek je v tom, že rychlost odpařování kyseliny mravenčí je nerovnoměrná. Žádoucí by byl rovnoměrný odpar po celé delší funkční období.

Formidol to řeší tak, že desky mají dvojitý obal. První obal odhalí druhý obal s otvory, které zpomalí první fázi odpařování. Po několika dnech se tento obal strhne a obnaží se tak celá nasáklá deska.

------------------------------------------------------------------------------------

Formidol - odparná deska s kyselinou mravenčí proti varroáze včel (současně omezuje zvápenatění plodu a nosematózu) 2 kusy. Obsah: 41g kyseliny mravenči v jedné desce. Výzkumný ústav včelařský Dol. Pozor! Žíravina!

Odparná deska s kyselinou mravenčí je určena k letnímu léčení včelstev. Pokud denní maximální teploty přesahují 25°C, nevkládáme nebo neodstraňujeme regulační obal po poledni, kdy je teplota i provoz česna maximální, ale ráno nebo večer po uklidnění včelstva.

Nejlepší je koupit si Formidol přes spolek, za dotovanou cenu (cca polovinu jeho obvyklé ceny).

(we reserve the right to change the description and specifications without prior notice)
 Doporučte nás
  • Share the positive experience of our cooperation and recommend us to your friends and acquaintances: