Kategorie
 Newsletter
 Dopravu zajišťuje
DPD
PPL
WEDO
TopTrans
Kompletní 1 nástavkový včelí úl čechoslovák (sponkový) zateplený úl r.m. 37x30 skládá se z: dno na pevné stanoviště, 1 x nástavek, a víko.

Úl 37x30 s 1 nástavkem - Čechoslovák

Kompletní úl Čechoslovák s jedním nástavkem na 10 rámků 37x30. Součástí tohoto úlu je vysoké celozasíťované varroa dno s plastovým vysunovacím šuplíkem, jeden nástavek rámkové míry 37 x 30 a sololitové víko. Nástavky i víko jsou izolovány dostatečně silnou vrstvou polystyrenu. Konstrukce úlu je z palubek, spojované pomocí sponek a lepidla.

Ukázka celozasíťovaného varroa dna

Úl Čechoslovák, 3 nástavkový, uteplený 37 x 30 - palubkový (nástavek na 11 rámků)1. Úl Čechoslovák, 3 nástavkový, uteplený 37 x 30 - palubkový (nástavek na 11 rámků)2. Úl Čechoslovák, 3 nástavkový, uteplený 37 x 30 - palubkový (nástavek na 11 rámků)3.

Nástavky jsou vyrobeny z kvalitní dřevěné konstrukce pobité z obou stran palubkami. Uvnitř je 2 cm silný polystyren. Každý nástavek má v čele vyvrtán otvor, který je osazen česnovým uzávěrem. Tato konstrukce nástavkového úlu 37x30 je jednoduchá a lze ji rychle a jednoduše přizpůsobit potřebám včelstva. Dlouhodobá pozorování potvrdila, že zimní chomáč se vytváří převážně uprostřed nástavku na šířku 4 - 5 plástů.

Stěny úlu izolované 2 cm polystyrénem mají právě na jaře při nastupujícím rozvoji tu výhodu, že nedovolují, aby při proměnlivém počasí a velikých teplotních rozdílech teplo unikalo příliš rychle. Včelstvo se v těchto úlech stahuje do zimního hroznu podstatně později.

Bojujeme za kvalitu nástavků.

Všechny naše nástavky mají nyní kvalitní drážkový spoj na základním dřevěném rámu, který tvoří kostru nástavku. Na obrázku vidíte kostru nástavku bez polystyrenu a vrchní vrstvy palubek. Zpevněný rám tvoří kostru nástavku a nachází se uvnitř nástavku pod palubkami.

Už žádné rozpadlé nástavky z důvodu nekvalitních spojů na základním dřevěném rámu, jako to dělají jiní výrobci, kteří nabízí úly za podezřele nízké ceny.

K nástavkům doporučujeme i příslušenství v podobě postraních úchopových latí a letáku před česno. Pod obrázky si můžete vybrat zda chcete tyto doplňky nebo ne. Úchopové latě a letáky před česno můžete objednat i zvlášť jako samostatné zboží v libovolném množství.

(we reserve the right to change the description and specifications without prior notice)
 Doporučte nás
  • Share the positive experience of our cooperation and recommend us to your friends and acquaintances: